Annons

Man rånades två dagar på rad – en friad och en dömd

Först blev 22-åringen angripen utanför en jourbutik på Hedvägen. Någon dag senare tvingade samma personer till sig hans moped när han var utanför sin bostad. Nu har en 23-åring dömts för rånen.
Trelleborg • Publicerad 19 september 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Två maskerade personer ska den 19 juli ha gett sig på 22-åringen och misshandlat honom och krävt honom på värdesaker. Han lämnade då ifrån sig en powerbank och fick bland annat skador på tänderna och ett sår bakom ena örat.

Han uppgav senare för polisen att han kände igen rösten på en av gärningsmännen och pekade ut honom. Senare fick han även höra rykten om vem den andre varit.

Annons

Någon dag senare sökte samma personer upp honom på nytt, denna gång utanför hans bostad. Han försökte fly in men männen hann ikapp honom i trappuppgången och tvingade honom att hämta nycklarna till hans moped. Efter att de fick nycklarna tog de mopeden och körde iväg.

När en polispatrull senare påträffade en av de utpekade männen hade han mopednycklarna i fickan. Nu har han dömts för två fall av rån till fängelse i ett år och sex månader. Den andre som pekades ut frikänns eftersom det inte gått att bevisa att det verkligen var han.

Båda männen frikänns också från misstankar om övergrepp i rättssak.

Den dömde 23-åringen ska betala skadestånd på totalt 21 500 kronor till den rånade 22-åringen.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons