Annons

Man och kvinna häktade för brandattentatet

En 41-årig kvinna och hennes 34-årige pojkvän häktades under torsdagen. De är på sannolika skäl misstänkta för att ha anlagt branden i en lägenhet på Hovslagaregatan i söndags.
Trelleborg • Publicerad 25 november 2010

Torsdag förmiddag hölls häktningsförhandlingen i Ystads tingsrätt. Rätten valde att gå på den lindrigare rubriceringen mordbrand och inte grov mordbrand som kammaråklagaren Fredrik Peters ville.

Grunderna för häktningen är det som inom juridiken kallas kollusionsfara – att de misstänkta kan undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen av brottet om de hade släppts fria. Dessutom kan brottet ge fängelse i minst två år vilket innebär att de misstänkta ska häktas om det inte finns särskilda skäl.

Annons

Paret är misstänkt för att ha hällt brandfarlig vätska genom brevinkastet på lägenhetsdörren och sedan tänt eld. En person i lägenheten blev vittne till händelseförloppet och ska ha sett de misstänkta personerna genom titthålet på lägenhetsdörren. Familjen, tre vuxna och tre barn, tvingades sedan fly ut på balkongen, där de räddades av grannar och räddningstjänsten.

De två häktade är bosatta i Trelleborg och kvinnan har en nära relation till den familj som bodde i lägenheten. Deras advokater kan på grund av förundersökningssekretess inte uttala sig om ärendet. Enligt kammaråklagare Fredrik Peters förnekar kvinnan och mannen brott.

Anna Thulin
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons