Annons

Man lurad av falsk bankman – fick kontot tömt

Tre gånger samma kväll blev den äldre mannen uppringd av personer som hävdade att de ringde från hans bank och fick få honom att använda sin bankdosa. Ett par dagar senare visade det sig att kontot hade tömts.
Trelleborg • Publicerad 5 februari 2019

Ännu en gång har bedragare lyckats förmå en äldre person att lämna ut sina bankuppgifter och på så sätt komma åt ett bankkonto.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Jessica Gow/TT

Händelsen inträffade i fredags kväll. Mannen, som är i 90-årsåldern och bosatt i Trelleborg, fick flera samtal där den som ringde bland annat uppgav att någon försökt plocka ut pengar på hans konto och att han borde gå till sin bank för att kontrollera detta.

Annons

Mannen gjorde som han blev uppmanad men när han på måndagen besökte sitt bankkontor visade det sig att någon lyckats tömma kontot. Enligt anmälan till polisen ska bedragarna lyckats komma över drygt 142 000 kronor.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons