Annons

Man kränkte sin dotter

En trelleborgare i 40-årsåldern har dömts till ett års fängelse för grov fridskränkning av sin dotter. Enligt domen ska han ha misshandlat dottern regelbundet under hennes uppväxt.
Trelleborg • Publicerad 3 juni 2005

När dottern var 15 år fick hon tillslut nog och flyttade från sin far. Hon tog kontakt med en kurator och började berätta om att fadern misshandlat henne regelbundet sedan hon var liten. När hon var nio år skilde sig föräldrarna och hon flyttade till pappan som fick vårdnaden om henne. Han ska då ha slagit henne regelbundet, oftast med öppen hand i ansiktet men vid ett par tillfällen var det värre.

Uppgifterna fick kuratorn att vända sig till socialtjänsten som i sin tur gjorde en polisanmälan.

Annons

Under rättegången berättade dottern framför allt om tre tillfällen som hon mindes då pappan skulle ha slagit henne. Hon berättade om hur han slog henne med knuten näve i ansiktet, sparkade henne och hällde vatten över henne. Efteråt var han ångerfull och dottern fick själv skuldkänslor.

I slutet av september 2003 ska dottern ha fått ett kraftigt slag i ansiktet av sin far och hon bestämde sig då för att flytta ifrån honom. Under rättegången styrktes hennes berättelse av förhör med släktingar, kurator och personal från socialtjänsten.

Pappan nekade bestämt till att ha slagit sin dotter och menade att dottern bara hittat på alltihop.

Tingsrätten valde dock att lita på flickans berättelse som man menade var trovärdig. De tre omtalade misshandelsfallen anses vart och ett inte som någon fridskräkning men tingsrätten trodde även på flickans uppgifter om att pappan slagit henne regelbundet under uppväxten. Tingsrätten dömde därför mannen för grov fridskränkning. Han ska också betala 50000 kronor i skadestånd till dottern.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

$LOC_ON$TRELLEBORG$LOC_OFF$
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons