Annons

Man körde rakt ut i trafiken – var narkotikapåverkad

En man i 50-årsåldern åtalas för flera brott efter att ha kört bil narkotikapåverkad. Bland annat ska han ha kört rakt ut i en korsning som hade stopplikt och vinglat över vägen.
Trelleborg • Publicerad 13 september 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Gorm Kallestad

Bilfärden ägde rum i slutet av november i fjor på olika vägar i Klagstorpstrakten.

Enligt åtalet körde mannen bilen i hög hastighet innan han fortsatte rakt ut i en korsning utan att stanna för stoppskylten. Han ska även ha vinglat med fordonet över hela vägbanan. Han åtalas efter den händelsen för grovt rattfylleri.

Annons

Mannen åtalas även för en rattfylla i Svedala i maj i år. Vid båda tillfällena ska mannen ha varit påverkad av ett narkotikaklassat sömnmedel. När han körde bilen i maj var hans körkort dessutom återkallat.

Förutom rattfyllorna åtalas mannen även för ringa narkotikabrott samt grov olovlig körning. Han har i förhör erkänt samtliga gärningar, förutom narkotikabrottet.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons