GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man körde omkull med mc – dömd i tingsrätten

Mannen hade lånat en motorcykel som han provkörde på en parkeringsplats. Körningen slutade med att han krockade med ett staket och föll omkull. Nu har han dömts av tingsrätten.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2018 • Uppdaterad 14 april 2018
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Anders Wiklund/TT

Efter olyckan, som inträffade i juni förra året, upptäcktes att mannen hade 1,14 promille alkohol och spår av cannabis i blodet. Han saknade dessutom körkort för tung motorcykel.

Nu har han dömts av Ystads tingsrätt för grov olovlig körning och grovt rattfylleri. Straffet sattes till skyddstillsyn i kombination med behandling.

Mannen, en trelleborgare i 45-årsåldern, hävdade i tingsrätten att han inte var medveten om att han hade en hög alkoholkoncentration. Han trodde också att det var okej att han körde motorcykeln på parkeringsplatsen eftersom butiken intill hade stängt och det inte var någon trafik.

Han hade ingen hjälm på sig när han körde och har själv uppgett att följden av olyckan blev att han fick skallfrakturer och hjärnblödningar som gett honom minnessvårigheter.

Han döms också för ett fall av olovligt innehav av kniv på allmän plats. Det brottet inträffade i december förra året.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.