Annons

Man körde ner stoppljus – döms till fängelse

Mannens alkoholkoncentration i blodet var 2,31 promille när han i höstas körde ner stoppljusen i korsningen Bryggaregatan/Strandgatan. Ystads tingsrätt dömer honom till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.
Trelleborg • Publicerad 31 januari 2014
Foto: 

Det var den 27 septembersom mannen först körde in i en refug i korsningen Bryggaregatan/Västergatan och sedan fortsatte in på Strandgatan. När han försökte undvika att kollidera med andra bilar körde han sedan in i stoppljuset där.

Mannen, som är i 60-årsåldern, har erkänt och förklarat händelsen med att han druckit alkohol tillsammans med vänner kvällen innan och sedan kört bil för tidigt dagen efter.

Annons

Tingsrätten menar att mannen utgjort en allvarlig trafikfara och att gärningen ska bedömas som grov eftersom han haft en hög promillehalt samt att körningen ägde rum en fredagseftermiddag i centrala Trelleborg. Rätten anser vidare att han orsakat en allvarlig olycka.

I samband med kollisonen fick trafiken ledas om under knappt en timme. En tid efter var stoppljuset på platsen ur funktion.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons