Man knuffade kvinna under fotbollsmatch – dömd av tingsrätten

Mannen var irriterad på en kvinna och hennes söner som satt ett par rader nedanför honom under en fotbollsmatch i Söderslättshallen. När kvinnan försökte ta en genväg förbi honom knuffade han henne så att hon föll baklänges. Nu har mannen dömts för försök till misshandel.
Trelleborg • Publicerad 10 oktober 2018
Söderslättshallen.
Söderslättshallen.Foto: Malin Palm

Det var i samband med fotbollsturneringen TA-cupen på Söderslättshallen i början av december förra året som bråket uppstod. Den nu dömde mannen retade sig på att kvinnan och hennes son var högljudda och rörde sig upp och ner längs stolsraderna. Mannen stod och lutade sig mot ett räcke då kvinnan var på väg att passera nära honom.

Enligt kvinnan, och flera vittnen, ska han då ha knuffat till henne så att hon föll baklänges. Men hon fångades upp i fallet av sin son och landade i knät på några tjejer som satt på raden nedanför.

När sonen konfronterade mannen om vad han gjort ska mannen ha utdelat ett knytnävsslag mot hans ansikte, men han duckade och slaget träffade aldrig.

Mannen har nekat både till att ha knuffat kvinnan och försökt att slå hennes son. Men tingsrätten valde att tro på de båda målsägandenas berättelser som också fick stöd av vittnen.

Mannen döms av tingsrätten för två fall av försök till misshandel. Påföljden blir villkorlig dom samt 300 kronor i böter. Däremot behöver han inte betala något skadestånd till kvinnan och sonen.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.