Annons

Man hotade ex-frun med luftpistol

En 40-årig trelleborgare döms till fyra månaders fängelse för att ha misshandlat sin förra fru, och även hotat döda henne, parets gemensamma barn och kvinnans nya sambo.
Trelleborg • Publicerad 17 december 2003

Mannen döms på fyra punkter: misshandel, olaga hot, ofredande och överträdelse av besöksförbud. Efter 40-åringens skilsmässa från frun för några år sedan har han enligt henne sökt upp henne flera gånger, och åtminstone två gånger i anfall av svartsjuka misshandlat henne. Kvinnan har vid läkarbesök kunnat uppvisa skador som bland annat sår och blåmärken i ansiktet och svullna läppar. En natt i 2002 kom 40-åringen hem till ex-frun och hennes nye sambo, och drog enligt kvinnan fram en silverglänsande pistol. Med den skulle han döda både henne och hennes nye pojkvän, om de fortsatte att vara tillsammans. 40-åringen lämnade sedan platsen, men ska enligt kvinnan ha ringt upp samma natt och även hotat att ta parets barn med på "en sista resa". Detta förnekar 40-åringen, men polisen fann en silverfärgad luftpistol i hans bil som man tog i beslag. Kvinnan blev så rädd för sin exman att hon såg sig tvungen att flytta, och vågade sedan inte gå ut ensam. 40-åringen dömdes efter det till besöksförbud, som han dock enligt kvinnan brutit frekvent emot. I sin version av händelserna har 40-åringen hävdat att ex-frun försökt försvåra för honom att träffa gemensamma barn och även utan grund anmält honom. En misshandel i maj 2001 ska enligt mannen aldrig ha ägt rum. Mannen ska också ha kastat ägg på en bil tillhörig en kvinna som passade barn hemma hos ex-frun. Även detta nekar mannen till. Tingsrätten fann dock inte 40-åringen övertygande. Mannens brott är sammantaget så allvarliga, anser Trelleborgs tingsrätt, att fängelse måste bli följden. 40-åringen ska dessutom betala skadestånd till sin exfru i form av totalt 24 000 kronor för kränkning.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons