Man häktad för narkotikasmuggling

Tullen i Trelleborg fann i fredags morse sammanlagt 650 gram narkotika väl gömt i karossen på en personbil. Bilens förare, en rysk medborgare i 40-årsåldern, häktades på lördagen på sannolika skäl misstänkt för grov narkotikasmuggling.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2003

Narkotikan förvarades i täta glasrör som hade svetsats igen, troligtvis för att undvika att en narkotikahund skulle kunna lukta sig fram till innehållet. - Det var mycket väl gömt i karossen. Det var ett mycket bra arbete av de tulltjänstemän som hittade partiet. Den här typen av smuggling har vi aldrig sett här tidigare, säger chefen för Trelleborgstullen Lars Nilsson. Den preliminära analysen av narkotikan visar att det rör sig om amfetamin men tullens kriminaltekniker ska undersöka det noggrannare. Mannen greps vid niotiden på fredagsmorgonen och fördes därefter till polishuset på Davidshallstorg i Malmö där han anhölls. Den jourhavande tingsrätten i Landskrona häktade sedan mannen på lördagen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.