Annons

Man hade stor samling farliga vapen i hemmet

Det var en mindre vapenarsenal som polisen hittade vid en husrannsakan i en bostad vid Grönby i mitten av förra veckan. Den 41-årige man som greps på platsen häktades i lördags misstänkt för grovt vapenbrott.
Trelleborg • Publicerad 14 juli 2008

Slarvigt gömda i garderober och ute i verkstaden vid mannens bostad fann polisen en lång rad vapen. Bland annat tre hagelgevär, varav ett var avsågat, två älgstudsare och en revolver. Dessutom hade han en större mängd ammunition av olika slag. Man fann också sprängkapslar, slagtändare, krutstubin och en larmmina.

- Han har erkänt att det är hans grejer men berättar inte var han har fått det ifrån, säger Hans R Bengtsson, utredare på Trelleborgspolisen.

Annons

Mannen saknar vapenlicens och har inte heller berättat varför han hade dem. Han har sagt att han haft vapnen och de andra sakerna mellan ett och tio år.

Polisen arbetar just nu med att försöka spåra vapnens ursprung för att se var de kommer från.

Den 41-årige mannen är känd sedan tidigare av polisen. Däremot har han inte dömts för några brott de senaste åren.

Anledningen till husrannsakan var att mannen var misstänkt för häleri eftersom han skulle ha sålt eller gett bort en stulen bil. Polisen blev därför överraskad av vapenfynden. Någon hälerimisstanke finns inte längre.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons