Annons

Män hade stöldgods för 400 000 i bilen – sa de hittat det i skogen

I bilen låg stulna byggverktyg värda upp mot 400 000 kronor. Männen tog sikte mot färjorna i Trelleborg – men på E 6 tog det stopp. Nu döms alla fem för grovt häleri.
Trelleborg • Publicerad 4 september 2019
I bilen som männen åkte i låg flertalet verktyg, värda mellan 266 000 och 400 000 kronor.
I bilen som männen åkte i låg flertalet verktyg, värda mellan 266 000 och 400 000 kronor.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Det var i juli i år som männen stoppades för en kontroll på E 6 vid Trelleborg. I deras bil låg en stor mängd verktyg, bland annat borrmaskiner, batteriladdare, lasermätare och svets. Flera av sakerna har kunnat kopplas ihop med stölder i Stockholmsområdet.

Det har gjorts två värderingar av godset. De visar att verktygen är värda mellan 266 000 och 400 000 kronor.

Annons

Samtliga åtalade har nekat till brott. De har i förhör berättat att de av en slump hittat godset slängt i skogen. Men tingsrätten menar att männen i övrigt, bland annat om när, hur och var godset påträffats, har lämnat olika berättelser. Tingsrätten skriver att det ”är uppenbart att samtliga tilltalade har insett att verktygen, som bland annat var företagsmärkta i viss utsträckning, utgjorde stöldgods.”

Alla fem fälls därför för grovt häleri. Två av männen är tidigare dömda för stölder, dock för flera år sedan. De övriga är ostraffade. Enligt Ystads tingsrätt finns det ingen anledning att befara att männen kommer att göra sig skyldiga till fortsatt brottslighet. Domen blir därför villkorlig. De ska också betala ett skadestånd på 4 845 kronor till ett företag för kostnaderna som krävts för att få tillbaka stöldgodset.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons