Annons

Man försökte ta litet barn under förskoleutflykt

När en grupp från en förskola i Trelleborg på torsdagen var på en Halloweenutflykt kom plötsligt en okänd man fram och försökte ta tag i en femårig pojke.
Trelleborg • Publicerad 2 november 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Händelsen inträffade på Algatan, i närheten av Åhlénshuset, vid 10.30 på torsdagen. Mannen, som beskrivs som i 50-årsåldern, försökte ta tag i ett av barnen. En ur förskolepersonalen som var med gruppen gick snabbt fram till honom och slog till honom på armen för att få honom att sluta. Då lämnade mannen platsen.

Händelsen anmäldes till barnets vårdnadshavare, och har sedan polisanmälts. Händelsen rubriceras som ofredande.

Annons

– Personalen har agerat väldigt snabbt och rådigt, och det är jag väldigt tacksam för. Sedan är det såklart en otäck händelse, säger Ulrica Falck, utbildningschef förskola på Trelleborgs kommun.

En del av kommunens rutiner vid händelser som denna är att så snabbt som möjligt kontakta vårdnadshavare, och sedan även polisanmäla.

– Vi har under dagen också kontaktat alla vårdnadshavare som har barn på förskolan för att informera om vad som hänt, säger Ulrica Falck.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons