Annons

Män fick lämna plats på utställning i helgen

Trelleborg • Publicerad 24 februari 2008
I söndags ställde Ingrid Malmqvist ut sina verk på Kulturbruket. Katarina Frostenson var en av de kvinnor som konstnären valt att porträttera. Bild: Tomas Nyberg
I söndags ställde Ingrid Malmqvist ut sina verk på Kulturbruket. Katarina Frostenson var en av de kvinnor som konstnären valt att porträttera. Bild: Tomas NybergFoto: 

ºKvinnor, flickor, damer och töser. Temat på konstutställningen på Kulturbruket i helgen var kända och okända kvinnobilder.

Ingrid Malmqvist ställde i söndags ut några av de verk som hon målat genom åren.

Annons

I går var det dags för det kvinnliga könet att porträtteras. Kerstin Ekman var en av de celebriteterna som hängde på utställningen.

– När jag målade bilden på henne hämtade jag naturligtvis inspiration från det som hon skrivit. Den här bilden skiftar i grönt och blått. Hon skriver ju mycket om skogen och om det trolska, berättar hon och pekar mot porträttet på författaren.

Katarina Frostenson och Eva Ström var några av de andra kända kvinnorna som Ingrid Malmqvist målat och valt att ställa ut.

– Jag har fastnat för de här kvinnorna och det är framför allt deras ord som fått mig att måla dem på det här sättet, förklarar hon.

Caroline Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons