Annons

Man får fängelse efter bråk på bowlinghall

En 23-årig trelleborgare döms till fängelse efter ett bråk på bowlinghallen på Valldammsgatan. Mannen han slog fick flera skador i ansiktet.
Trelleborg • Publicerad 10 oktober 2018
Männen stod och väntade på en ledig bowlingbana. Då blev det bråk i baren.
Männen stod och väntade på en ledig bowlingbana. Då blev det bråk i baren.Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Det var i början av februari i år som det uppstod bråk vid baren på bowlinghallen.

Två män stod vid bardisken och väntade på att en bowlingbana skulle bli ledig när 23-åringen kom dit. De tre kände inte varandra sedan tidigare.

Annons

Det var trångt i baren och det uppstod tjafs. En av männen hamnade på golvet under bråket och den andre fick ett knytnävsslag i ansiktet.

Enligt tingsrättens dom går det inte att bevisa, trots vittnen på plats, att mannen som föll till golvet gjorde det på grund av något allvarligare våld från 23-åringens sida. Han frias därför i det fallet.

Den andre mannen har erkänt att han knuffat till 23-åringen för att skydda sin vän som fallit i golvet. 23-åringen gav då honom knytnävsslaget som orsakade tandskador och en käkfraktur. 23-åringen menar att han slog till av rädsla.

Tingsrätten skriver i sin dom att det, trots knuffen, inte går att hävda nödvärn från 23-åringens sida. Rätten skriver att våldet 23-åringen använt ”är med hänsyn till omständigheterna uppenbart oförsvarligt och han ska därför, även om han kan ha haft visst fog för sin uppfattning att han måste försvara sig, dömas för misshandel”.

23-åringen dömdes i maj i år av Malmö tingsrätt till samhällstjänst för en annan misshandel. Kriminalvården menade i samband med den rättegången att det fanns en hög risk för återfall i våldsbrottslighet och ville se en övervakning av 23-åringen samt att han påbörjade ett program för att förebygga våldsanvändning.

Men 23-åringen menade att han lärt sig hantera konflikter på egen hand.

När han nu åter fälls för en misshandel väljer Ystads tingsrätt att döma 23-åringen till ett fängelsestraff på en månad.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons