Annons

Man får djurförbud

För ett tag sedan blev mannen av med alla sina djur. Nu förbjuds han att skaffa eller ta hand om några nya.
Trelleborg • Publicerad 8 juli 2013
Foto: Mike Groll

Redan 2009 förbjöds mannen, som bor i Trelleborgs kommun, att ta hand om nötkreatur. Sedan dess har Trelleborgs Allehanda vid flera tillfällen berättat om de brister länsstyrelsen hittat i skötseln av de får, lamm, höns, kaniner med mera som han haft kvar på gården. Han har fått flera tillsägelser och föreläggande. Bland annat har fåren inte varit klippta, inte fått gå ute, det har hittats djurkadaver och stallen har haft trasig inredning.

För ett par veckor sedan togs beslutet att alla mannens djur skulle omhändertas. Men nu går alltså länsstyrelsen ytterligare ett steg och förbjuder mannen att både ha hand om och skaffa nya djur. Det innebär till exempel att han inte får lov att arbeta med dem, utfodra eller transportera dem.

Annons

Länsstyrelsen skriver bland annat i sitt beslut att mannen "saknar förmåga att ha hand om djur i enlighet med djurskyddslagstiftningen".

Mannen har tre veckor på sig att göra sig av med de eventuella djur han fortfarande äger eller har hand om.

Beslutet kan överklagas till förvaltningsrätten.

Louise Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons