Annons

Man får 15 000 efter hundbett

En 39-årig trelleborgare har dömts att betala närmare 15 000 kronor i skadestånd sedan hans hund bitit en 61-årig man på hakan och i magen.
Trelleborg • Publicerad 21 maj 2002

Enligt stämningsansökan ringde 61-åringen på hos en kvinna i Trelleborg den 3 september i fjor. När dörren öppnades av kvinnans dotter rusade en schäfer ut och bet 61-åringen i magen och på hakan. Skadorna var så allvarliga att mannen tvingades uppsöka vård på lasarettet. 61-åringen stämde sedan hundägaren inför tingsrätten och krävde ersättning för sjukvårdskostnader, sveda och värk samt för de kläder som skadats vid händelsen. Allt som allt krävde den bitne mannen 14 788 kronor i ersättning. Eftersom 39-åringen trots uppmaning inte delgett tingsrätten sin version av det inträffade väljer rätten att godkänna 61-åringens skadeståndskrav. Hundägaren ska också betala 61-åringens rättegångskostnader på 1 612 kronor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons