Annons

Man erkänner bedrägeri

Den 40-åring som misstänks för 14 fall av bedrägerier mot äldre har erkänt 13 av dem.
Trelleborg • Publicerad 9 juni 2011
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Mannen, som häktades i slutet av förra veckan, har svårt att minnas varje enskild händelse som han misstänks för, men har erkänt tillvägagångssättet.

– I det 14:e fallet känner han inte riktigt igen det sätt som det beskrivs ha gått till och därför har han inte erkänt det, säger kriminalkommissarie Ann-Christine Sjöbeck.

Annons

Även om mannen har erkänt jobbar polisen ändå vidare för att få fram ytterligare bevisning. Bland annat kommer några av dem som blev lurade av 40-åringen att genomgå någon form av konfrontation.

– Ett erkännande i polisförhör kan ju tas tillbaka senare. Det är en försvårande omständighet för honom att tillvägagångssättet vid de olika tillfällena ser likadant ut, men vi vill ändå ha så mycket bevis som möjligt, säger Ann-Christine Sjöbeck.

Det var på eftermiddagen den 7 juni som mannen greps i samband med att han och hans flickvän ringde på dörren hos en 85-årig kvinna och, precis som vid tidigare tillfällen, ville låna pengar till en låssmed.

Flickvännen har nu släppts och är inte längre misstänkt för brott.

– Hon visste väl inte vad han ville när han ringde på dörren, säger Ann-Christine Sjöbeck.

13 av de 14 bedrägerier som mannen misstänks för har ägt rum i Trelleborg under våren. Det 14:e skedde i Falsterbo.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons