Annons

Man döms för våld mot polis

Den 26-årige trelleborgaren slogs, sparkades och spottade omkring sig när tre poliser grep honom efter att det kommit in ett larm om skadegörelse på Night stop.
Trelleborg • Publicerad 26 november 2010

Under gripandet, som ägde rum den 4 september, gjorde han motstånd mot poliserna och hela vägen under transporten till Ystad spottade och skrek han.

Nu dömer Ystads tingsrätt honom till att betala 7500 kronor i skadestånd till en av poliserna som befarade att trelleborgarnas spottningar smittat honom. 26-åringen bär på hepatit c, något som poliserna fick reda på först när han avvisiterats. När de tidigare frågade honom om han bar på någon blodsmitta nekade han.

Förutom skadestånd döms mannen också till att betala 90 dagsböter. Eftersom mannen var berusad, och saknar minne från kvällen, har han varken kunnat erkänna eller förneka de brott han döms för: förgripande mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons