Annons

Man döms för flera brott

En man bosatt i Trelleborg döms för flera olika brott, bland annat framförandet av en EU-moped utan att ha tillstånd. Mannens förklaring – han trodde inte fordonet var en EU-moped längre eftersom han tagit av registreringsskylten.
Trelleborg • Publicerad 11 april 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Stig-Åke Jönsson

Det var vid tre olika tillfällen förra året som mannen ska ha kört en moped utan att ha rätt till det. Vid två av tillfällena ska mannen även ha varit alkoholpåverkad under färden.

Vid ett annat tillfälle, den 20 september förra året, har mannen även brutit sig in på Trelleborgs lasarett och försökt stjäla gods. Brottet fullföljdes inte, eftersom en väktare stoppade mannen.

Annons

Mannen har förnekat alla gärningarna förutom de två fallen av rattfylleri. Hans förklaring till att han trodde att han fick köra mopeden utan körkort var att han hade tagit av dess registreringsskylt, och att den därför inte längre var ett klass 1-fordon.

Tingsrätten dömer mannen för tre fall av olovlig körning, två fall av rattfylleri, ett fall av brott mot knivlagen och ett fall av försök till stöld.

Påföljden bestäms till skyddstillsyn, samt ett skadestånd på drygt 12 000 kronor till lasarettet.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons