Annons

Man döms efter urartat vattenkrig i Stadsparken

Ett urartat vattenkrig i samband med studenten i fjor resulterar nu i att en 19-årig man döms för misshandel. Enligt domen ska han ha sparkat en annan elev på höften så att hon hade ont i en månad efteråt.
Trelleborg • Publicerad 25 april 2014
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

– Överlag sköttes firandet i fjor på ett bra sätt, men det var tråkigt med den här händelsen. Vattenkrig under skolaktiviteter var förbjudet i fjor och det kommer det att vara även i år, säger Magnus Wikström som är verksamhetschef på Söderslättsgymnasiet.

Mannen som dömts tog studenten från gymnasiet i fjor. Det var i samband med ett vattenkrig i Stadsparken som han sprutade vatten på en annan elev på skolan. Hon blev arg och föste undan hans vattenpistol varpå 19-åringen sparkade henne på höften. Nu dömer Ystads tingsrätt mannen till villkorlig dom samt dagsböter på totalt 2 500 kronor.

Annons

Enligt Magnus Wikström skedde vattenkriget utanför skoltid. Han känner ingen oro för problem under årets firande.

– Skolan sätter tillsammans med elever upp riktlinjer för studentfirandet. Vi har genomgångar i aulan och alla är väl införstådda med hur de förväntas uppföra sig, säger han.

– Det är mycket sunt förnuft som gäller, alla elever har ett egenansvar. Der är lagarna och reglerna som finns i samhället som gäller.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons