Annons

Man dömd för vansinnesfärd förbi skola

Den knarkpåverkade mannen körde över en trottoar, svängde där det var förbjudet och körde om när han fick möte. Bakom sig hade han en polisbil som försökte få stopp på mannens framfört. Nu har han dömts för bland annat vårdslöshet i trafik.
Trelleborg • Publicerad 9 oktober 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Anders Wiklund/TT

Det var den 16 januari i år som polisen tog upp jakten på mannen, en 32-årig Malmöbo. Han hade hastigt lämnat Valengallerian, satt sig i en bil och kört iväg. En civil polispatrull fick syn på fordonet och försökte få mannen att stanna. Men han gasade i stället på och det blev en kortare polisjakt i centrala Trelleborg, bland annat förbi Liljeborgskolan, innan mannen lämnade bilen och försökte springa från platsen.

Polispatrullen lyckades då komma i fatt mannen och gripa honom. Det visade sig att han vid tillfället var påverkad av kokain och hade metadon med sig. Han saknade dessutom körkort.

Annons

Nu har han dömts för vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott, rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott. Enligt domen så var han inte närvarande under tingsrättsförhandlingen och har varken erkänt eller förnekat brotten.

I tidigare polisförhör uppgav han däremot att han blev rädd då han inte förstod att det var poliser som följde efter honom och därför körde som han gjorde.

Mannen dömdes i maj i år för flera stölder och avtjänade under sommaren sitt fängelsestraff och är nu villkorligt frigiven. Eftersom de brott han nu dömts för inte skulle påverkat det straffet om de prövats samtidigt slipper han ytterligare påföljd.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons