Annons

Man dömd för sex med minderåriga

Fyra månaders fängelse för sexuellt utnyttjande av två underåriga flickor. Det blev domen för den 27-årige man som åtalades vid Trelleborgs tingsrätt i förra veckan.
Trelleborg • Publicerad 9 juli 2004

Mannen hävdade under rättegången att flickorna ljugit om alltsammans och att han inte haft någon närmare fysisk kontakt med flickorna. Men tingsrätten menade att det inte fanns någon anledning att tveka över sanningen i flickornas berättelser. "Som tingsrätten ser det är det uppenbart att flickorna återger händelseförlopp som har inträffat i verkligheten", skriver tingsrätten i sin dom. Enligt dem hade de lärt känna mannen under en längre tid och de flirtade med varandra. De ska däremot tidigt ha gjort klart för mannen att de bara var 13 år gamla. Kontakten mellan mannen och flickorna blev intensivare och vid ett tillfälle i april försökte mannen genomföra ett samlag med en av flickorna. Hon sade i polisförhören att hon sagt till honom att hon inte ville men att han trots detta försökte. Trots den händelsen återkom flickorna till mannen. En tid senare var den andra flickan ensam med mannen och han lade sig då ovanpå henne och smekte henne i underlivet. Flickorna polisanmälde inte händelsen själva utan det hela kom fram först efter att det börjat florera rykten på deras skola och ungdomsmottagningen kopplats in. Mannen ska enligt tingsrättens dom betala skadestånd till båda flickorna. Till den flicka som utsattes för det grövsta sexuella utnyttjandet ska mannen betala sammanlagt 40 000 kronor varav 30 000 kronor för kränkning. Till den andra flickan ska mannen betala 15 000 kronor. Den 27-årige mannen greps och anhölls den 4 juni i år. Fyra dagar senare häktades han och satt häktad fram till rättegången förra fredagen. Efter rättegången försattes han på fri fot men ska alltså avtjäna ytterligare ett par månader i fängelse också.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons