Man dömd för att ha utnyttjat styvsonen sexuellt

En 46-årig trelleborgare har dömts av Trelleborgs tingsrätt till två års fängelse för att ha utnyttjat sin styvson sexuellt. Dessutom ska han betala sammanlagt 250 000 kronor i skadestånd till den i dag vuxne styvsonen.
Trelleborg • Publicerad 29 oktober 2003

- Man kan säga att domstolen har lyssnat. Det är en allvarlig kränkning när det är grovt sexuellt utnyttjande av underårig, säger advokat Christel Karlsson som biträdde styvsonen i tingsrätten. I skadeståndet ingår både ersättning för kränkning och för sveda och värk. Enligt Christel Karlsson ligger Brottsoffermyndighetens normer för normalersättning för kränkning när det gäller grovt sexuellt utnyttjande av underårig på 150 000 kronor. För sveda- och värk ligger det på 30 000 kronor. - Nivån bestäms sedan av tingsrätten från fall till fall, säger Christel Karlsson. Under åren 1991-1997 ska den 46-årige mannen ha haft sexuellt umgänge med sin styvson som då var under 15 år gammal. Detta skedde vid minst ett tiotal tillfällen, dels i deras gemensamma bostad i Trelleborg och dels i bilen under en resa i Sverige. Hela fallet är omgärdat av stor sekretess. När förhandlingarna skedde i Trelleborgs tingsrätt i förra veckan var det bakom stängda dörrar och när domen föll på onsdagen var allt som sagts under rättegången belagt med sekretess. Vid ett tidigare tillfälle berättade åklagaren att den nu dömde mannen hade gjort vissa medgivanden när det gällde brottet.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.