Man dömd efter Mikaelimisshandel

Den 21-årige Malmöbo som suttit häktad misstänkt bland annat för att ha misshandlat en 19-årig trelleborgare under Mikaelifesten har dömts till två års fängelse.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2003

21-åringen dömdes för två fall av grov misshandel. Dels ett fall i Malmö den 6 juli i år då han ska ha knivhuggit en annan man så svårt att han fick kraftiga skador i armen, i ansiktet och i bröstkorgen. Det andra fallet var under Mikaelifestens sista kväll då 21-åringen var en i ett större gäng som gav sig på den 19-åriga trelleborgaren med sparkar och slag. Det var två ridande poliser på festivalområdet som såg misshandeln och som sedan grep 21-årigen. Han var då redan efterlyst med anledningen av knivskärningen i Malmö knappt två månader tidigare. Förutom två års fängelse dömdes 21-åringen av Malmö tingsrätt att betala skadestånd till den knivskurne Malmöbon med 70 000 kronor och till den 19-årige trelleborgaren med 16 000 kronor.' Den dömde 21-åringen ska även sitta kvar i häktet tills dess att domen vinner laga kraft.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.