Annons

"Man blir så besviken på människor"

Efter att ha betalt 32 000 kronor till företaget fick ordföranden i den lilla föreningen nog. "Det här är en katastrof för oss", säger hon.
Trelleborg • Publicerad 12 april 2014

En av de föreningar som anmält Söderslättsföretaget för bedrägeri är en mindre golfklubb i Mellansverige. Den historia som ordföranden i klubben berättar känns igen från flera andra polisanmälningar.

– Det var vår greenkeeper som fick samtalet. Han var stressad, höll på att klippa gräs, och tackade ja till en provflaska rengöringsmedel.

Annons

Men i stället för en provflaska kom en hel pall med rengöringsmedlet – tillsammans med en faktura på cirka 16 000 kronor.

– Jag betalade för att bli av med skiten, förklarar ordföranden.

Snart kom ytterligare en pall. Och en ny faktura på samma summa. Ordföranden betalde igen, och tog kontakt med företaget som spelade upp ett samtal där det lät som att greenkeepern tackade ja till köpet.

– Men det var uppenbart ihopklippt. Och de var fruktansvärt otrevliga i telefon, skrattade åt mig. Man blir så otroligt besviken på människor.

En tid senare dök en tredje, ännu större pall rengöringsmedel upp tillsammans med en faktura på omkring 32 000 kronor.

– Då bara exploderade jag. Vi som klubb håller på och försöka överleva. Jag jobbar gratis som ordförande. Och så händer det här, det är en katastrof för oss.

Den tredje fakturan har golfklubben inte betalat. I stället gjordes i veckan polisanmälan.

Louise Löfgren
Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons