Man blev kidnappad – slagen och pistolhotad under flera timmar

De maskerade männen tog sig in i lägenheten. Där riktade de en pistol mot den 39-årige bostadsinnehavaren. De satte en påse över hans huvud och tvingade med honom i en bil. Först när 39-åringen lovat att betala 50 000 kronor släpptes han.
Trelleborg • Publicerad 22 oktober 2018
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Det hela utspelade sig under fyra timmar i Trelleborg under natten mellan fredag och lördag. Enligt polisanmälan dök de två maskerade männen upp hemma hos 39-åringen vid tretiden på natten och tog sig in i lägenheten.

– De tryckte upp honom mot väggen och höll även en pistol mot hans huvud, säger Anders Mohlin vid Trelleborgspolisen.

De maskerade männen sade sig ha koll på vem 39-åringen är och krävde 50 000 kronor. Under de fyra nattimmarna misshandlade de honom. Vid ett tillfälle ska de även ha satt en påse över hans huvud och tagit med honom på en biltur. De återvände därefter till lägenheten igen.

Först när 39-åringen slutligen lovade att betala de 50 000 kronorna blev han under lördagsmorgonen släppt, en bit från bostaden.

De misstänkta gärningsmännen beskrivs som mellan 170 och 180 centimeter långa, båda i 30-årsåldern.

39-åringen fick bland annat skador på överarmen och blev öm över hela kroppen.

Enligt polisanmälan vet inte 39-åringen varför han blivit utsatt. Polisen rubricerar det som hänt som misshandel, olaga frihetsberövande och utpressning.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.