Annons

Man bestulen av bedragare som vill kontrollera vattenläckor

Under de senaste dagarna har flera boende i Trelleborg polisanmält att de haft besök av män som påstått att de vill kontrollera vattenläckor. Nu har en person polisanmält männen, misstänkta för stöld.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I lördags fick flera bosatta i Trelleborg besök av två män som sa att de ville undersöka vattenläckor. Sedan har en av de två männen rotat runt i bostäderna medan den andra uppehöll den boende.

Nu har ytterligare en person polisanmält att männen besökte honom i lördags. Men den här gången lyckades männen stjäla 10 000 kronor i kontanter.

Annons

På okänt vis övertygade männen den boende att låna dem sitt kontokort. De gick sedan iväg, men kom tillbaka lite senare med kortet.

I efterhand har den boende upptäckt att hans konto, som är kopplat till kortet, var tömt. Totalt 10 000 kronor hade tagits ut från kontot.

Polisen rubricerar händelsen som olovligt förfogande och bedrägeri.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons