"Man behöver inte vara någon Einstein precis"

"Man behöver inte vara någon Einstein precis för att begripa att den enda förbifarten genom Trelleborg inte kan gå i en fil i 40 kilometer i timmen." Det säger oppositionsrådet Catherine Persson (S) om behovet av en ringväg när pågatågen börjar gå.
Trelleborg • Publicerad 9 oktober 2012
Oppositionsrådet Catherine Persson (S).
Oppositionsrådet Catherine Persson (S).Foto: Claes Nyberg
Foto: 

Catherine Persson menar att Socialdemokraterna redan för fyra, fem år sedan påpekade behovet av en ringväg österut från väg 108 för att avlasta centrum, men att man då inte fick något gehör från de styrande i kommunen.

– Nu måste kommunen sätta fart, menar Catherine Persson. Vi kan inte bygga ut Centralstationen och bara få en fil i 40 kilometer på den enda genomfarten. Det kommer att bli ett fullständigt trafikkaos.

Catherine Persson anser att det mycket väl går att bygga en inre ringväg österut på den tid som finns till pågatågen börjar rulla.

– Men i så fall måste man sätta igång och fatta politiska beslut nu.

Catherine Persson hävdar även att beslut om en andra pågatågsstation måste fattas snarast.

– Centralstationen kan inte ta emot pendlare som vill parkera. Tanken på betalda p-platser håller inte. Att betala för både pendlarparkering och för månadskort kommer inte att bli populärt.

Enligt oppositionsrådet kommer situationen för den som vill åka kollektivt men inte bor i centrala Trelleborg att bli sämre utan en andra station.

– Och en andra station bör ligga på öster, där det bor många redan.

Om inte de här frågorna löses befarar Catherine Persson att pågtågen blir en källa till ilska istället glädje.

Madeleine Gripsten
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.