Annons

Man begärs häktad för mordbrand

Vindsbranden på Per Hans väg i Trelleborg kunde ha slutat i katastrof. Nu har en man begärts häktad på sannolika skäl misstänks för mordbrand.
Trelleborg • Publicerad 30 juni 2006

– Det har gjorts ett oerhört noggrant arbete från polisens sida, och det är det som har resulterat i att vi nu har en misstänkt, säger Ewa-Gun Westford, informationsansvarig för polisområdet Södra Skåne.

Mannen som begärts häktats är i 20-års åldern och är tidigare känd av polisen, men inte för denna typ av brott.

Annons

– Det finns teknisk bevisning, nu ska vi fortsätta förhören med den misstänkte och se vad det ger, säger Ewa-Gun Westford.

Mannen är misstänkt på sannolika skäl, som är den starkaste graden av misstanke.

Det var den 17 juni som branden utbröt på vinden i ett flerfamiljshus i Trelleborg. Branden utvecklades kraftigt och spridningsrisken var stor. Det bodde flera äldre och handikappade i huset och samtliga boende evakuerades för att ingen skulle komma till skada.

Polisen misstänkte snart att branden varit anlagd och har lagt ner mycket jobb på utredningen, bland annat genom en omfattande teknisk undersökning, förhör och inre spaning.

Emma Olevik

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons