Annons

Man åtalas för knivangrepp mot polis

Den 32-årige man som den 9 maj angrep två poliser med hammare och kniv på Algatan i Trelleborg har åtalats misstänkt för försök till grov misshandel och våldsamt motstånd.
Trelleborg • Publicerad 27 maj 2002

Mannen åtalades även för ringa narkotikabrott eftersom han var narkotikapåverkad när han greps. En polispatrull med två poliser kontrollerade mannen, som de kände igen sedan tidigare, och upptäckte att han hade en kniv i jackärmen. När de sedan bad honom att kasta vapnet så började han istället göra utfall mot poliserna med kniven. Poliserna lyckades undkomma att bli skadade. Mannen hade också en hammare som han kastade iväg. När mannen sedan greps efter att de två poliserna kallat på förstärkning så gjorde mannen motstånd och försökte sparka sig fri. Mannen greps och anhölls och sitter häktad sedan den 11 maj. Han åtalas också för två fall av stöld som skulle ha inträffat den 6 februari. Han misstänks då ha besökt en sportaffär i Trelleborg vid två olika tillfällen samma dag och varje gång stulit tre jackor som tillsammans var värda 2900 kronor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons