Annons

Man åtalas efter lång stöldturné

En 48-årig man har under våren stulit allt ifrån lek-redskap till en högtryckstvätt. I början av juli åkte han fast och nu åtalas mannen på en rad punkter.
Trelleborg • Publicerad 23 juli 2007

Efter ett dygn av inbrott, bland annat i fem bilar parkerade vid Night stop, anhölls mannen den 5 juli. Två dagar senare häktades han och nu har kammaråklagare Magnus Johansson lämnat in en stämningsansökan. Men mannens stöldturné inleddes redan i april då han stal en cykel värd ungefär 3000 kronor från Västra Vallgatan. Några dagar senare bröt han sig in i ett garage på Östergatan och stal lekredskap som tillhör Trelleborgs kommun. I samma veva ska han ha brukat heroin och därmed begått ett narkotikabrott.

I början av juli ska mannen efter ett inbrott på en okänd plats stulit en högtryckstvätt och en boxningssäck. Därefter fortsatte han med ovan nämnda bilinbrott, där han kom över lite av varje. I bytet fanns en klättersele, en verktygsväska, arbetskläder, tankkort, laddare till mobiltelefon, en bilstereo, en cd-skiva, två fönsterskrapor och ett par vantar. Därefter tog inbrottstjuvens framfart i Trelleborg alltså slut. Han åtalas nu på fem punkter och har redan erkänt sig skyldig till alla utom stölden av boxningssäcken och högtryckstvätten.

Fanny Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons