Annons

Man åtalas efter knivskärning

Den 35-årige man som i mars i år misstänks ha knivskurit en annan man i en föreningslokal i Trelleborg har nu häktats och åtalats.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2002

Han åtalas för grov misshandel för knivskärningen och övergrepp i rättssak eftersom han med hot om våld försökte tvinga den knivskurna mannen att inte anmäla händelsen till polisen. Den 35-årige mannen är dessutom misstänkt för att tidigare samma kväll ha tvingat in en tonåring in på en pub och där hotat att skjuta honom. Åklagaren har därför valt att åtala mannen även för olaga tvång och olaga hot. Han är dessutom åtalad för tillgrepp av fortskaffningsmedel och misstänkt för att ha stulit en lätt lastbil från Maglarpsgården i oktober förra året. 35-åringen anhölls i sin frånvaro redan den 22 mars men lyckades hålla sig undan polisen i en månad och häktades först den 27 april. Fortfarande är orsaken till bråket i föreningslokalen i Trelleborg i mars oklar men enligt åklagaren är den att betrakta som grov eftersom mannen genom att använda ett livsfarligt vapen har visat särskild hänsynslöshet och råhet. Enligt stämningsansökan så krossade 35-åringen först ett askfat mot huvudet på mannen och högg honom sedan med en kniv i ansiktet. Mannen har förnekat samtliga åtalspunkter.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons