Man åtalas efter bilfärd genom Skåne

Kvinnan skjutsade sin pojkvän i bil när han blev hotfull. Hon gick ur bilen och bad honom göra detsamma. Istället tog han bilnycklarna och tvingade, med hjälp av en kniv, kvinnan att åka runt med honom i sex timmar. Nu åtalas mannen för olaga frihetsberövande och olaga hot.
Trelleborg • Publicerad 2 november 2011

Det var den 8 oktober i år som mannen, som är bosatt i Trelleborgs kommun, tvingade sin flickvän att bli kvar i bilen mot hennes vilja. Förutom att hota henne med kniv ska han också ha hotat hennes hund, samt skurit sig själv.

Efter att mannen släppt ut kvinnan klättrade han upp på ett tak hos en släkting i Skateholm. Där blev han sedan sittande en hel natt. Först efter flera timmars arbete lyckades polisens förhandlare få ner honom. Han bar då på ett flertal fällknivar.

Mannen greps på stället, anhölls några timmar senare och har suttit häktad sedan dess.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.