Annons

Mamma anmäler undervisning på distans

Måste läraren finnas på plats för att eleverna ska få en fullgod undervisning? Eller kan man undervisa via internet och med seminarier? Det ska Skolinspektionen undersöka efter en anmälan från mamman till en elev på Söderslättsgymnasiet.
Trelleborg • Publicerad 3 november 2010

Enligt anmälan har det inte funnits någon lärare i religion på plats för eleverna i klassen på samhällsprogrammet under höstterminen. Mamman ifrågasätter att läraren ska återkomma sent på terminen för att sedan sätta betyg till jul.

"Jag vill att Skolinspektionen granskar detta och gör en bedömning. Det hjälper inte denna klass som har blivit drabbad men kanske andra elever i framtiden på Söderslättsgymnasiet" skriver hon i sin anmälan.

Annons

Anders Wramnell är rektor för bland annat samhällsprogrammet på Söderslättsgymnasiet. Han menar att eleverna fått undervisning under hösten, trots att läraren inte varit på plats rent fysiskt vid lektionerna.

– Det handlar om en mycket erfaren lärare som studerar vidare till en Masters-examen vid Lunds universitet, säger han. Jag har fullt förtroende för att han kunnat hantera det här.

Läraren har skött undervisningen via internet, på distans, och har även haft seminarier med eleverna.

Mamman kritiserar att eleverna inte fått stöd från andra lärare medan huvudläraren studerat i Lund. I ett svar till mamman medger Anders Wramnell att det inte fungerat så bra som det var tänkt från början.

Men han hävdar i svaret att det ska bli fler seminarier för eleverna och att kursen eventuellt ska förlängas.

Alla elever ska få chansen att uppnå målen för samtliga betygssteg på kursen, enligt svaret till mamman.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons