Annons

Malte fortsätter fixa

Fixar-Malte lever vidare. Åtminstone tills vidare. Socialförvaltningen tar över kostnaden för tjänsten.
Trelleborg • Publicerad 18 november 2010
Roland Björk jobbar som Fixar-Malte. När Trelleborgs kommun säger upp avtalet med hans arbetsgivare Lag-om tjänst fortsätter socialförvaltningen att köpa in tjänsten.
Roland Björk jobbar som Fixar-Malte. När Trelleborgs kommun säger upp avtalet med hans arbetsgivare Lag-om tjänst fortsätter socialförvaltningen att köpa in tjänsten.Foto: 

Under två år har Fixar-Malte hjälpt personer över 75 år, eller yngre som har behov av hemtjänst, med enkla sysslor i hemmet, som att till exempel sätta upp gardiner eller byta glödlampor.

Roland Björk som utför tjänsterna jobbar i det sociala företaget Lag-om tjänsts regi. När Trelleborgs kommun säger upp det avtalet från och med årsskiftet lever Fixar-Malte vidare genom att socialförvaltningen köper in den tjänsten från Lag-om tjänst.

Annons

Socialförvaltningen ska även se över andra möjligheter att tillgodose de här hjälpbehoven till en lägre kostnad.

– Vi kan inte ta bort den men det är viktigt att det utreds, säger Cathrine Eriksson, biträdande socialchef.

Huvudsyftet med Fixar-Malte är att förebygga fallolyckor och att bidra till äldres upplevelse av trygghet. Det finns inga bevis på att antalet olyckor minskar på grund av Fixar-Malte. Det är däremot ett faktum att en höftfraktur kostar samhället ungefär lika mycket som en Fixar-Malte under ett år, cirka 250 000 kronor.

INTERNAL INTERNAL
Jennie Larsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons