Målningar ska ge matlust

Slättens förskola får sina väggar dekorerade av Bastionskolans byggelever.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2011
Linnea Schellhorn och de andra barnen på Slättens förskola ska få roliga saker att titta på. Emma Törnros målar till exempel humlor.
Linnea Schellhorn och de andra barnen på Slättens förskola ska få roliga saker att titta på. Emma Törnros målar till exempel humlor.Foto: Albin Brnmark

– Jag tycker verkligen om dektorationsmålning. Och det känns ju speciellt att få måla här istället för att vara på skolan, säger Philip Rodin Kibsgård.

Han målar en stor fjäril på väggen. Försiktigt så att alla detaljer ska komma med. Under våren tillbringar han och fyra andra målerielever från Bastionsskolan några onsdagar på Slättens förskola. När allt är klart kommer barnen få en färgglad matsal.

– Varje avdelning ville ha sin egen målning. Vi har valt motiv efter avdelningarnas namn, berättar Emma Törnros.

När allt är klart ska det alltså vara myror, fjärilar, igelkottar, grodor, rådjur och kaniner i matsalen. Emma Törnros målar även humlor.

– Det är mattanterna som kallas humlor, säger hon och ler.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.