Annons

Malin ska fara ända till Sahara

Snart är trelleborgstjejen Malin Appelgren, 24, i Afrika på uppdrag. Tillsammans ska hon och sju andra resa till Sahara för att biståndsarbeta. Malin Appelgren har vi skrivit om förr. Tidigare var hon aktiv i SSU i Trelleborg. Efter högskolestudier i Småland har hon återvänt till sin hemkommun innan hon snart beger sig till Nordafrika där hon stannar två och en halv vecka.
Trelleborg • Publicerad 28 juni 2007
Snart beger sig Malin Appelgren till Afrika. BILD: TOMAS NYBERG
Snart beger sig Malin Appelgren till Afrika. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Resan dit görs för att förbättra livssituationen för det västsahariska folket.

Nästa onsdag landar hon och den övriga delegationen på Algers flygplats.

Annons

Därefter fortsätter de vidare mot Östsahara, dit en stor del människor flydde när Västsahara ockuperades av Marocko 1975. – En stor del av resan ska vi tillbringa i flyktinglägret Tinduf. Där ska vi ha demokrati-workshops och undervisning i engelska språket, berättar Malin Appelgren.

Bakom biståndsprojektet står förutom Palmecenter och SSU även biståndsorganisationen Sida.

Malin Appelgren sätter hoppet till att det snart sker ett genombrott i frågan om ockupatioen av Västsahara.

– Sverige stödjer västsahariernas rätt till självbestämmande. Vi inom SSU vill ändra förutsättningarna för västsaharierna och hoppas kunna göra det året runt, säger hon.

Enligt Malin Appelgren finns det även planer hos henne och andra engagerade att starta en blogg som tar upp temat Västsahara.

Resan till Afrikan kommer inte enbart genomsyras av diskussioner om demokrati.

– Det blir även fotbolls- och volleybollturneringar. Inför resan har vi dessutom samlat in gamla engelskböcker och tar även med oss en del idrottsutrustning, säger hon.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons