Annons

Make gör anmälan mot Fagerängens vårdcentral

Kvinnan fick behandling för magkatarr, men medicinen hjälpte inte. Ett halvår senare avled hon på grund av en tumör i magsäcken. Nu anmäler hennes man vårdcentralen till Socialstyrelsen.
Trelleborg • Publicerad 8 juli 2013

Första gången som kvinnan i 60-årsåldern sökte vård för sina magbesvär på Fagerängens vårdcentral var i april 2012. Hon hade då haft problem med sura uppstötningar och rapningar under en tid. Hon fick behandling för magkatarr, men besvären försvann inte utan blev snarare värre under våren och sommaren.

Efter flera återbesök blev hon i augusti skickad på en endoskopi-undersökning som inte gav något resultat. Då begärde hon själv att få genomgå en gastroskopi-undersökning som ledde till att man i oktober upptäckte att hon hade en tumör i magsäcken. Åtta veckor senare, i december 2012, gick hon bort i cancer.

Annons

Nu har hennes make skickat in en anmälan om fel i vården till Socialstyrelsen. Han menar att hans fru blivit felbehandlad och att personalen på Fagerängens vårdcentral inte tagit hennes besvär på allvar. Mannen skriver i sin anmälan att det var upp till hans fru att själv kräva att få bli undersökt, samt vilka undersökningar som skulle göras.

Anna Krämer, verksamhetschef på Fagerängens vårdcentral, känner inte till fallet när TA ringer upp henne.

– Jag kommenterar heller aldrig enskilda fall. Vi kommer att göra en internutredning som skickas till socialstyrelsen. Sedan är det Socialstyrelsen som bedömer om ett fel har begåtts eller ej, säger hon.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons