Annons

Makar slipper böta för tunna

Paret Bertil och Liz Theander i Böste kan andas ut. De slipper straff för att de placerade en badtunna på en del av deras tomt som är strandskyddat område.
Trelleborg • Publicerad 14 juni 2012

Hovrätten anser liksom tingsrätten att paret gjorde sig skyldig till brott mot områdesskydd när de placerade badtunnan på tomten, men anser samtidigt att förseelsen är så ringa att åtalet ska ogillas.

– Vi tycker inte att vi gjort något fel, och därför är vi inte förvånade över domen, säger Liz Theander.

Annons

Makarna Theanders tomt har varit föremål för två parallella processer. Förutom det brottmålsärende som nu avgjorts i hovrätten, så prövar även miljööverdomstolen ifall paret haft rätt att klippa gräset på tomten. Även vad gäller gräsklippningen så anser paret Theander att de har rätten på sin sida.

– Vi tycker att det är självklart. Om vi inte klipper så kan inte sopbilarna köra in och vända, säger Liz Theander.

Kammaråklagare Ingvar Wennersten kommer inte att driva ärendet vidare till högsta domstolen, men är missnöjd med utslaget i hovrätten.

– Jag värnar om att allmänheten ska ha tillgång till stranden, det anser jag är mitt jobb. Men om hovrätten tycker att det är okej att belamra stranden med olika föremål så får det väl vara så, säger han.

Sanna Wahanta
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons