Annons

Majoriteten vill att skola ska fortsätta vara skola

Majoriteten av Trelleborgs politiker är överens om att Östra skolan ska fortsätta vara skola. Kommunstyrelsen har skickat den nya detaljplanen till fullmäktige för beslut.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2014
Foto: Tomas Nyberg

– Det är en av de skolor som är mycket populära, det har vi märkt nu när vi haft planen ute. Många föräldrar har hört av sig och varit oroliga och undrat vad som är på gång, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Oroliga föräldrar kan alltså vara lite lugnare nu, majoriteten av Trelleborgs politiker har i nuläget inga planer på att ta bort skolan. Centerpartiet, som tycker att platsen är olämplig för skola med tanke på närheten till järnvägen, vidhöll detta i kommunstyrelsen men yrkade inte emot planen. Länsstyrelsen har också undrat hur bullerfrågan ska lösas och efter det har en bestämmelse om skydd mot buller i form av plank eller lägre byggnader införts.

Ett eventuellt plank upprör folk som bor kring Östra skolan. I en skrivelse till samhällsbyggnadsnämnden skriver Östra skolans samfällighetsförening att ett plank söder om skolan riskerar att förfula hela området. Med ett plank blir även skolan en fristad för ungdomar som festar på skolgården sommartid, och dessutom kommer planket att störa utsikten mot havet för dem som bor närmast skolan.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons