Annons

Maja Carlsson en vinnare på småkakor

Maja Carlsson kom på sjunde plats i SM i småkakor, en tävling som arrangerades av tidningen Land.
Trelleborg • Publicerad 28 mars 2012
Foto: Tomas Nyberg

Hur känns det?

– Det är ju roligt, men jag blev lite överraskad. Jag vet inte hur många som var med i tävlingen, juryn kunde väl inte smaka på hur många kakor som helst, säger Maja Carlsson.

Annons

Hur ofta bakar du?

– Jag bakar ofta, men det blir mest matbröd. Jag har ju en man som älskar kakor. Att baka matbröd känns bra för då slipper man de långa listorna med E-ämnen som finns i bröden som man köper i mataffären, säger Maja Carlsson.

Brukar du experimentera med olika recept?

– Ja, det är kul att variera sig. Ibland ändrar jag lite i recepten när jag inte har alla ingredienser hemma. Men jag klarar inte av att hitta på lika mycket som tv-kockarna, säger Maja Carlsson.

Vilken är din favoritkaka?

– Det är en kaka med hallon som är väldigt enkel att röra ihop. Den blir ungefär som en paj och sedan stoppar man i hallon. Den har jag gjort mycket i vinter, det är så gott med något somrigt under vintern, säger Maja Carlsson.

Har du något tips till andra som vill bli bättre på att baka?

– Mitt bästa tips är nog att träna och prova sig fram.

Louise Löfgren
Madeleine Gripsten
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons