Annons

Magiskt när 200 barn uppträdde i Smyge

Smygeskolans idrottshall förvandlades under söndagen till sagoland när Östra Torps gymnastikförening uppträdde med föreställningen Fantasia. 200 barn gjorde volter, kullebyttor och spelade teater.
Trelleborg • Publicerad 30 april 2012
Prinsessan Mie Guslander var fast uppe i det stora tornet men blev till slut räddad.Foto: Tomas Nyberg
Lukas Witsey flyger i luften och får hjälp av Cassandra Larsson och Amanda Olsson.Foto: Tomas Nyberg
Femåringarna öppnade föreställningen med lek och kullebyttor.Foto: Tomas Nyberg
Sara Ahlberg visar upp vad hon kan. Tillsammans med ledaren Maria Hjern uppträdde hon i förställningen Fantasia.Foto: Tomas Nyberg

En liten tjej kommer fram till ledaren Stefan Bergshammar och visar upp sin inlindade arm. Han böjer sig snabbt ner och sätter sin panna mot hennes.

– Jag såg det! Vad tråkigt! utbrister han.

Annons

En skada har kommit i vägen för henne och ett stort äventyr - Östra torps gymnastikförenings vårföreställning.

Flickan går vidare. Stefan Bergshammar reser sig igen och fingrar nervöst på en mikrofon.

– Det som oroar mig nu är hur alla ska få plats. En del får stå. Så måste det bli, säger han.

Uppträdandet sker varje år och har blivit mer och mer populärt. Under söndagen arrangeras två föreställningar. Men till nästa år funderar de på om det måste bli tre föreställningar istället.

– Vi är en växande förening. Vi skulle kunna växa mer om vi bara fick fler träningstider, säger Stefan Bergshammar.

Mer hinner han inte säga. Ljuset släcks och allt drar igång. Sedan oktober förra året har ledarna i föreningen jobbat med föreställningen. I januari var grunden lagd. Sedan dess har alla tränat, tränat och tränat. 200 barn är nu redo att visa upp sig för familj och vänner.

Fantasia heter föreställningen och handlar om två ledare som råkar hamna i en värld full av sagor. På sin väg tillbaka måste de bland annat rädda prinsessor och blir jagade av häxor. Medlemmar i alla åldrar är med. Till exempel Lukas Witsey, sex år. Han är för dagen utklädd till smurf och gör bland annat flygande kullebyttor i föreställningen.

– Det går bra. Men det är ju lite läskigt. Det är så mycket folk här och tittar! säger han med en min som ser lika förväntansfull som skrämd ut.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons