Annons

Magasinet kan tvingas stänga efter årsskiftet

Magasinet kommer inte att bli en saluhall. Men det är inte säkert att det kommer fortsätta vara en nattklubb heller. Kontraktet löper ut vid årsskiftet och det finns en risk att juldagsfesten blir sista festen i huset.
Trelleborg • Publicerad 23 oktober 2009

TRELLEBORG. När Abitare köpte huset för tre år sedan ville de öppna saluhall eller butiksgalleria där – något som väckte starka reaktioner. Det slutade med att förra ägaren Christer Lindstedt fick hyra huset och kunde fortsätta driva nattklubben.

Nu är det dags igen. Vid årsskiftet går hyreskontraktet ut och Abitare vet inte vad som ska hända med huset.

Annons

– Vi har spånat fram och tillbaka men inte tagit något beslut om det ännu, säger Abitares vd Peter Johansson.

Han menar att en saluhall inte längre är aktuell efter att HSB:s planer på lägenheter där tryckarehusen låg förut fått avslag av byggnadsnämnden. Han är öppen för att skriva nytt kontrakt med Christer Lindstedt men pratar om kontraktstid på ett år snarare än tre.

Christer Lindstedt är dock osäker på om han ska fortsätta driva Magasinet. Han vill veta vad trelleborgarna tycker om saken.

– Det går alltid upp och ner men för tillfället har det väl varit mer ner än upp, säger han.

Blir det en fortsättning vill han hålla stängt mellan ett halvt och ett år från årsskiftet för att fräscha upp lokalerna.

Niclas Sörenson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons