Annons

Magasinen rivs för att skapa plats

Varje tisdagskväll är det trafikkaos vid hamnen. Ibland andra kvällar också. Långtradarna väntar på att köra ombord och står uppställda lite överallt. Men det ska snart ta slut. Magasinen ut mot fiskehamnen ska rivas.
Trelleborg • Publicerad 3 mars 2004
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Sedda från Strandgatan/E 22 skymmer magasinen all sikt mot fiskehamnen. En del av byggnaderna är gamla och kranen vid Englandsmagasinet är en typisk silhuett. Men de står också i vägen. Trelleborgs hamn har begärt rivningslov för magasinen och planerar att börja riva efter påsk. Sedan tar det två till tre månader innan byggnaderna är jämnade med marken. - Trelleborgarna får se mer av hamnen, säger Håkan Ohlin på Trelleborgs hamn. Efter hand som lastbilstrafiken över Trelleborg ökat har också trafikkaoset vuxit till sig. På tisdagkvällar kan lastbilar stå uppställda ända bort till Maxi i väntan på att kunna köra ombord. Nu planerar hamnen att anlägga en ny uppställningsplats på magasinens nuvarande läge.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons