GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Madsen erkänner mordet på Kim Wall: ”Allt är mitt fel”

För första gången erkänner nu Peter Madsen att han mördade journalisten Kim Wall från Gislövs strandmark, rapporterar danska medier.

Erkännandet görs i det första avsnittet av den nya tv-dokumentären ”De hemmelige optagelser med Peter Madsen”.

– Det är mitt fel att hon dog, det är mitt fel eftersom jag begick brottet. Allt är mitt fel, säger han i Discovery-dokumentären enligt danska tidningen BT.

Över 20 timmars telefonintervjuer med Peter Madsen, som den danska journalisten Kristian Linnemann har gjort, ligger till grund för dokumentären.

Kim Wall.
Kim Wall.
Foto: Tom Wall

Peter Madsen dömdes i september 2018 till livstids fängelse för att ha mördat Kim Wall när hon den 10 augusti ett år tidigare befann sig ombord på Madsens ubåt för ett reportage om den danske uppfinnaren.

Kim Walls föräldrar, Ingrid och Joachim Wall, säger till TA att de inte vill kommentera Peter Madsens erkännande.

Läs mer