Annons

Mackägare överklagar till HD

Knut Melin, förre ägaren till macken på Hesekillegatan, ger inte upp. Nu går han vidare till Högsta domstolen i sin kamp mot Trelleborgs kommun.
Trelleborg • Publicerad 26 mars 2002

Det var kring årsskiftet 1998-1999 som kommunens gatuarbeten begränsade tillfarten till Statoilmacken. Enligt Knut Melin medförde detta en minskning av bensinförsäljningen med tio procent. Miljödomstolen i Växjö gav förra året Melin rätt till skadestånd på 80 000 kronor. Men kommunen överklagade domen till Miljööverdomstolen som fann att störningen inte var större än vad en näringsidkare får tåla. När nu Knut Melin begär prövningstillstånd i Högsta domstolen har han stöd av branschorganisationen Petroleumhandelns riksförbund. Förbundet ser fallet som principiellt mycket viktigt och har beslutat att stödja Melin ekonomiskt och betala rättegångskostnaderna vid en eventuell förlust. - Normalt sker ju en dialog mellan näringsidkare och kommun, men inte så i Trelleborg, här var det pang på rödbetan, avstängning utan något som helst samråd. Det ser jag som ett flagrant övertramp, säger Lennart B Olson, vice vd i Petroleumhandelns riksförbund. Skulle Knut Melin vinna i högsta instans blir fallet ett viktigt prejudikat för branschen. Text: Andreas Brunner

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons