M-politiker fick inte gå på pressträff

Moderaten Gunnar Eriksson ville delta i en pressträff efter miljönämndens senaste sammanträde men nekades tillträde av nämndens ordförande.
Trelleborg • Publicerad 22 mars 2002

- Jag brukar inte gå på kalas som jag inte är bjuden på, svarar miljönämndens ordförande Bertil Svensson (s). I tisdags arrangerade miljönämndens ordförande Bertil Svensson en informationsträff för pressen. Moderaten Gunnar Eriksson (m) ville vara med på presskonferensen men nekades att vara med. - Personkemin mellan mig och Eriksson fungerar inte. Har han något att meddela kan han kontakta journalisterna själva, säger Svensson. Gunnar Eriksson säger själv att han ville vara med för att bevaka turerna kring det protokoll som han vägrat underteckna. - Det är anmärkningsvärt att ordföranden ska välja vem som ska representera oppositionen. Förresten har det inget med personkemi när det gäller representation på en presskonferens. Det är en demokratisk rättighet att få vara med, säger Eriksson. Kommundirektören Rutger Persson, som tidigare var kommunjurist, säger att inget lagbrott begåtts i och med att Eriksson blev nekad att vara med på presskonferensen. - Det finns ingen formalisering kring vilka som ska vara med på presskonferenserna. Det är upp till varje nämnd att avgöra själva, säger Persson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.