Annons

M och S i ordkrig om pågatågen

Gör alliansen för lite och behövs det mer lobbying för att Trelleborg ska få pågatåg snabbt? Eller slår S in öppna dörrar?
Trelleborg • Publicerad 12 april 2010
Foto: 

TRELLEBORG. Debattens vågor går höga när kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) och oppositionsrådet Catherine Persson (S) argumenterar om hur kommunen ska agera för att få pågatåg snabbt till Trelleborg.

Catherine Perssons förslag att kommundirektören skulle få i uppdrag att ta fram en strategi för hur kommunen ska arbeta för att få pågatåg vann inget gehör på kommunstyrelsens senaste sammanträde.

Annons

– Det arbetet pågår redan. Socialdemokraterna slår in öppna dörrar, menar Ulf Bingsgård. Och det finns redan ett beslut om hur vi ska arbeta med detta.

Catherine Persson är emellertid upprörd över att alliansen säger nej till hennes förslag.

– Om vi inte går ut tillsammans och slåss för hembygden, för Trelleborg, så kommer andra att springa förbi oss i turordningen när det gäller utbyggnaden, befarar hon.

Hon menar att man på andra håll gått ut gemensamt, flera kommuner tillsammans och med både majoritet och opposition, för att slåss för den egna bygdens behov.

– Och det ger resultat, säger hon. Att det pågår ett sådant här arbete låter väldigt konstigt. Om inte vi i oppositionen känner till det, hur ska då allmänheten och andra få reda på det?

Ulf Bingsgård anser dock att S försöker hänga på ett tåg som redan gått.

– Man försöker lura väljarna att det är S som slåss för pågatåg, när det är vi i alliansen som sett till att det ska byggas ut, säger han.

Martin Strandberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons