Lyxlägenheter står tomma

Intresset för Trelleborgshems nya lägenheter i kvarteret Fornborgen är fortfarande ganska svalt. Men man är ändå nöjd med läget och förväntar sig ett ökat intresse efter semestrarna.
Trelleborg • Publicerad 8 augusti 2002

- Tre stycken har hittills tecknat kontrakt och en har preliminärt bokat. Vi har kanske ett tio-tal som har varit och tittat. Det ganska hyfsat, eftersom vi inte har gjort något speciellt så här långt. Efter semestern ska vi ha en visning och då kan folk se vad de får för pengarna, säger Leif Persson, vd för Trelleborgshem. De nya lägenheterna har en högre hyreskostnad i relation till allmännyttans övriga bestånd i Trelleborg. De större lägenheterna har en månadshyra på 9 300 kronor för 95 kvadratmeter. - Detta är hyresmässigt något mer i kronor. Men det tar tid att vänja folk vid en högre hyresnivå. För våra andra lägenheter i Fornborg-huset, som vi byggde för drygt tio år sedan, tog det upp till ett år innan folk hade vant sig, säger Leif Persson vidare. Samtidigt som det står tomma lägenheter i Fornborgen, har man ett högt tryck på det övriga beståndet. Men enligt Leif Persson har man situationen under kontroll och han vill inte påstå att det skulle vara bostadsbrist i Trelleborg. - I stort sett är det fullt och det finns bara enstaka lägenheter lediga. Men samtidigt har vi inte det trycket att folk kommer och säger att de tvingas bo på gatan om de inte får en lägenhet. Hamnar någon i en situation där de akut måsta ha en lägenhet, kanske i samband med en skilsmässa, så kan vi ordna det. - Folk flyttar av olika skäl och vi har en normalcirkulation bland våra lägenheter i Trelleborg, säger Leif Persson.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.